24 Temmuz 2013 Çarşamba

Karl Malone'un 50. Yaş Günü Anısına NBA Tarihinde Mailman'in Yeri

Hall of Fame olan emekli oyuncu Karl Malone bugün 50. yaşını kutluyor. NBA History Twitter hesabı da #Mailman50 tag'inde oyuncuyla ilgili NBA tarihine geçen istatistikleri paylaştı. Biz de bunları bir post'ta derlemeyi uygun gördük.

-- Annesi Shirley, küçük Karl'ın basketbol oynayabilmesi için yer yer bir miktar tel veya kendi kollarıyla çember yapıp yardım edermiş.

-- Mailman lakabı, La. Tech Sports Info ofisinden bir öğrenci olan Teddy Allen'ın fikri. Tabii bu lakap başta Postman olarak düşünülmüş. Nedeni ise Malone'un genelde post hücumu oynaması ve o dönem çok ünlü olan "The Postman Alwyas Rings Twice" filminin etkisi. Sonrasında "Mailman Malone" telaffuzunun efsane beyzbol oyuncusu Mickey Mantle'ın isminde olduğu gibi kulağa hoş gelmesi nedeniyle Mailman'de karar kılınmış. Karl Malone'un postacı kıyafetiyle Sports Illustrated'a verdiği pozla(yukarıdaki resim) da resmileşmiş.

-- Malone, aktif basketbolu bırakmasına rağmen hala daha antrenman yapmaya devam ediyor ve bunun kendisini hayata bağladığını söylüyor. Hatta rivayete göre şu yaşında 110 kilo kaldırıyormuş.

-- '84 Yaz Olimpiyatları'nda kadrodan son anda çıkarılmasına rağmen '92 Barcelona ve '96 Atlanta'da altın madalya alan takımın bir parçasıydı.

-- Utah Jazz forması giydiği '86-'03 sezonları arasında sadece 10 maç kaçırdı.

-- En skorer maçı; 27 Ocak 1990'da Bucks'a karşı 21/26 saha içi isabetiyle 61 sayı attığı karşılaşma. Ki bu Jazz tarihinin, takım Utah'a taşındıktan sonraki rekoru.

-- Karl Malone, Kareem Abdul Jabbar'ın ardından tüm zamanların en çok sayı üreten 2. oyuncusu.

-- 2010'daki Hall of Fame töreni konuşmasını merak edenler buyursun.

1 yorum:

kaçırdığı 10 maçın neredeyse tamamı aldığı cezalardan dolayı.
nba tarihinde en çok serbest atış çizgisine giden oyuncu..
malone'un dirseklerinden nasibini alan oyuncuları yazmaya kalkmak akıl karı değil..

Yorum Gönder