30 Ağustos 2013 Cuma

İtalya (Eurobasket 2013)

Yakın dönemde Fucka, Basile, Marconato, Soragna, Pozzecco gibi bir oluşum yakalayıp madalya toplayan İtalyanlar özellikle '08 Olimpiyatları'na katılamadıktan sonra büyük bir düşüşe geçtiler. Her ne kadar NBA oyuncuları gittikçe artsa da, bütünlük açısından hep bir şeyler eksik kalmıştı. Bu yaz da güç kaybetmiş bir kadroyla turnuvayı oynayacaklar ve umut ışığı görmek için biraz kendinizi zorlamanız gerekebilir.

'05 Draft'inin 1 numarası olduktan sonra sakatlıkların da etkisiyle istikrarlı bir düşüş sekansı tutturan Andrea Bargnani, bu yaz takımdan affını istedi. Danilo Gallinari ve Daniel Hackett'tan ziyade nasıl daha değişik bir etki yapacağına yazının ilerleyen kısmında değineceğim. Gallo'nun da bire bir hücum yeteneklerini arayacaktır tabii takım fakat Hackett'ın toparlayıcılığından yoksun olmak daha çok olumsuz etki edecektir diye düşünüyorum çünkü şu an için bireysel skorerden ziyade tamamen Hackett tipi bir oyuncuya ihtiyaç gözüküyor.

Hackett olmayınca da guard rotasyonu Cinciarini-Diener-Poeta'yla geçiliyor. Şöyle bir durum var ki sete set hücumda Cinciarini daha etkili, açık alan ve tempo yakalarlarsa Diener veya daha düşük ihtimalle Pepe Poeta. Takım yarı saha hücumuna mahkum kaldığında Pietro Aradori, Alessandro Gentile, Gigi Datome ve özellikle Marco Belinelli gibi sorumluluk alırken takımın düzenini bozabilecek skorerler var ve bunun önüne geçmek, Cinciarini'yle penetre-pas hücumlarını ateşleyecek ufak bir fitil kullanmakla mümkün olabiliyor. Cinciarini'den başlayan bu pas kanalı, domino etkisi gibi birkaç oyuncuyu dolaşıyor ve çembere giderek veya baseline cut'larla bitiyor.

Diğer yanda ise pas dağıtımı üzerine farklı bir yapı var fakat öncelikle takımın hızlı çıkması için ribaund'un sağlam alınması gerekiyor. Burada da çoğunlukla 4 kısa tercihinin yanında Marco Cusin sırıtmasa da Nicolo Melli tercih ediliyor. Melli oyuna aç, savaşçı ve ribaund'cu bir oyuncu fakat biraz ince kalıyor 5 numara için. Bu da gereken ribaund katkısının önüne geçmiş oluyor. Hele ki Bargnani gelebilecek olsaydı bu takım tamamen dağılırdı bu konuda. Ucuz atlattı Pianigiani.

Belinelli özelinde skor ayaklarının biraz cıvıma ihtimali var. Hele ki bir kere kontrolü kaybettiklerinde bir daha maça ortak olma kararlılığını da pek gösteremiyorlar. Özellikle sağlam uzunları olan takımlara karşı bayağı zorlanıyorlar, bu yüzden Yunanistan ve Türkiye'den sonra ilk tur gruplarında 3.'lük için mücadele vermeleri muhtemel. Bu sıra için çekişecekleri rakip de uzunlardan dert yanan Rusya. Tekrar yükselişe geçmek için fena bir fırsat değil. Bütün mesele takımın maç içinde dağılmamasına bağlı.

0 yorum:

Yorum Gönder