8 Ekim 2013 Salı

Ahmet Kandemir: Umutlu Olmamak İçin Bir Neden Göremiyorum

Beşiktaş İntegral Forex koçu Ahmet Kandemir basketfaul'e yeni sezonla ilgili çalışmalarını anlattı. Kandemir'in açıklamaları şu şekilde:

Takım olarak Muratcan ve Kartal dışında tamamen değişti ve farklı yapıda bir kadro kurduk. Zamana göre iyi yol aldık. Takım olma, arkadaşlık konularında çok mesafe aldık. Birbirleriyle bulunmaktan mutlu bir oyncu grubuyla çalışıyoruz.

Genel olarak iyi savunma yapıyoruz, fast-break atabiliyoruz ve geri düşünce de bırakmıyoruz. Çok hareketi oynadığımızda hücumda sorun yaşamıyoruz, Buna karşılık öne geçtiğimizde kolay yakalanabiliyoruz.

Skorer guarddan ziyade diğerlerini devreye sokacak bir oyuncu arıyorduk. Doron Perkins bizim için doğru isim. Ribaund alıyor, savunma yapıyor, doğru pası buluyor. Hem saha içinde, hem saha dışında sorunsuz bir oyuncu. Fast-break atamayınca Chris Lofton dışında yaratıcı oyuncumuz olmadığı için zorlanıyorduk, Perkins ile rahatladık.

Üst düzey takımları yenmek için iyi oynamak yetmiyor. Bu tür maçlarda kritik dakikalarda doğrularımızı sürdürebilmemiz gerekiyor. Başka türlü büyük takım olunmaz.

Brad Buckman, Colton Iverson ve Tomislav Ruzic 5 numaraları tutabiliyor. Hareketli 4 numaralara karşı Ruzic ve Iverson zorlanabilir. Iverson fiziksel oyunu ve teması seviyor. Bizim hakemlerimizin neye çaldığını, neye çalmadığını zamanla öğrenecek, sonuçta farklı bir basketboldan geldi. Gökhan Şirin potansiyelli bir oyuncu. Savunmada fiziksel mücadele kısmını geliştirmesi lazım. Ondan da önemli katkılar alacağımızı düşünüyorum.

Chris Lofton, Mersin'e geldiğinde çaylaktı ve mesafe tanımayan keskin bir şutördü. Onun için boş atmakla el üzerinden atmak arasında fark yok. Geçen sürede penetresini, asisti, birebir savunmasını geliştirmiş. Arkadaşlarını devreye sokmak için şut atarken daha seçici davranmaya başlamış.

Genel olarak baktığımızda umutlu olmamak için bir neden göremiyorum. Ayrıca günler ilerledikçe olumlu anlamda çok daha farklı oynayabileceğimizi de tahmin ediyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder