31 Ağustos 2014 Pazar

ABD: 114 - Finlandiya: 55 (Finler Amerikan Rüyası'ndan Geç Uyandı)

C Grubu'nda açılış gününün son karşılaşmasında Birleşik Devletler, geçen yazın peri masalı olan Finlandiya'ya acıma duygusu göstermedi ve özellikle ilk yarıdaki ekstra dominant performansla sahadan çok rahat bir galibiyetle ayrıldı.

Fizik ve atletizm üstünlüğü üzerine kurulu oyun yapısıyla ABD, Finlandiya'nın alışık olduğumuz o erken şut kullanma ve karşılaşmayı karmaşaya sürükleme niyetini henüz ilk çeyrekte yerle bir etmişti. Üçlüklerle yaşayıp üçlüklerle ölen Finler, yay gerisinden ilk isabeti bulmak için tam 13 şut denemek zorunda kaldılar. Zaten ikinci çeyrekte sadece 2 sayı üretebilmeleri maçı çok erken bitirdi.

Amerika ise turnuvaya inanılamaz gösterişli bir giriş yapmış oldu böylece. Finlandiya'yı tam 31 top kaybına ve bir dolu kötü şuta zorlarken çok doğal bir şey yapıyormuş gibi gözüküyordu kadrodaki her oyuncu. Hücum sahasına rahatça geçebilmeleri, hızlı hücumlarla da çok kolay basket bulmalarını sağladı ki skora açık alan oyununun büyük etkisi oldu. ABD mevcut performansıyla bu tip nispeten küçük maçlarda motivasyon sorunu çekmeyeceğini gösterdi.

Son olarak Fin seyircilere biz de naçizane alkış tutmuş olalım. Takımları bugün parkede beklenenin çok altında kalmış olsa da onlar basketbolu güzelleştiren etken oldular. #SusiJengi!

0 yorum:

Yorum Gönder