31 Ağustos 2014 Pazar

C Grubu | Ukrayna: 72 - Dominik Cumhuriyeti: 62 (Açılışı Ukrayna Yaptı)

Turnuvavın iki açılış maçından birinde Türkiye'nin de içinde olduğu C grubunun iki takımı karşı karşıya geldi ve maçı Ukrayna ikinci yarıdaki oyunuyla kazanmayı başardı.

Maç aslında Dominiklerin istediği gibi başladı. Turnuvanın ilk maçı olmasının da etkisiyle iki takımın elleri ayakları birbirine dolandı maç başında. Dominik'in karakterine daha uygun bir hal aldı maç. Amansızca yaptıkları baskıyla Pooh Jeter'ı çok zorladılar. Jeter, arkadaşlarından yeterli desteği alamayınca çoğu top onun elinde kaldı. Bir ara 2 numaraya geçmeyi denedi ancak takımdaki diğer oyuncuların ciddi ballhandling sorunu baş gösterdi. Doğru pas açılarında da durmadılar. Ciddi sayıda top kaybı yaptılar ilk 1,5 çeyrekte. Zaten Dominik'i ilk yarı oyunda tutan şey bu oldu.

İkinci devreye ise Ukrayna çılgınlar gibi başladı. İlk devre sayısı olmayan Gladyr ve Jeter'dan 2.40 dakikada gelen 14-0'lık seri bir anda öne attı Ukrayna'yı. Çeyrek sonuna doğru buldukları küçük bir seri dışında da başka sayı atamadılar zaten çeyrekte. Aslında savunma tarafında rakiplerini yıktılar diyebiliriz zaten. Başta Garcia olmak üzere dış şutörlere yoğun bir baskı yaptılar. Şut için kurulan hand-off perdeleri de olabildiğince iyi savundular. Dominik ise çareyi yegane sırtı dönük oynayabilen oyuncuları Jack Martinez'de aradı ancak kalın Ukrayna uzunları onu çok zorladı. Üçüncü çeyrek sonu dördüncü çeyrek ortasına kadar uzunca bir süre Pooh Jeter'ı da kenarda dinlendirme şansı buldu Ukrayna. Son çeyrekte 5.30'da girer girmez 1 3'lük attı, 2 kez de çizgiye gelip farkı 14'e ve maçı koparan isim oldu. Fark açıldıktan sonraki çabaları yeterli olmadı ve gruba Ukrayna galibiyetle başladı.

Ukrayna'da beklenildiği gibi Jeter ve Gladyr ön plandaydı. Pota altından beklenen katkı Slava Kravstov'dan geldi. Yine ara ara saç baş yoldurdu tabi ama genel olarak iyi bir oyun ortaya koydu. Dış adamların savunma sertliği kötü zamanlarda bile maçtan kopmama imkanı verdi onlara. Yarınki rakipleri Finlandiya'nın Dominik ile benzeyen tarafları var. Bu savunmalarıyla canlarını sıkmaları muhtemel.

Dominik'te ise dış şuta dayalı tek düze bir oyun vardı. Yarı sahada belkide en güvendikleri 2 oyuncu Sosa ve Feldaine kötü bir görüntü çizdiler. Özellikle Sosa'nın acil toparlanması gerek sadece, yarı sahada sadece şut ve enerji ile işi götürmeleri acayip zor. Sert savunma karşısında onların da top kaybı eğlimi yüksek.

0 yorum:

Yorum Gönder