25 Ağustos 2014 Pazartesi

Dünya Şampiyonası Takım Analizleri | Avustralya


NASIL GELDİLER?
Okyanusya kıtası elemelerinde tek rakipleri olan Yeni Zelanda’yı iki maçta da yenmeyi (70-59,76-63) başardılar ve kolaylıkla Dünya Kupası bileti aldılar. Gerçi bu maçlar formalite niteliğindeydi çünkü iki takımın da Dünya Kupası’na katılma hakları vardı.

HAZIRLIK MAÇLARINDA NELER YAPTILAR?
Avustralya Dünya Kupası’na hazırlanırken 2 tane 4lü turnuvaya katıldı. Bunlardan ilki Litvanya’nın Klaipeda şehrindeki turnuvaydı. Bu turnuvada 2 Avrupa takımı Finlandiya ve Ukrayna’yı mağlup eden Avustralya, turnuvada aynı grupta yer alacağı Litvanya’ya ise 91-78 mağlup oldu. Bu turnuvada  Finlandiya’yla maçları o kadar zevkli geçti ki Helsinki’de bir maç daha yapmaya karar verdiler J Finlandiya için rövanş havasında geçen maçı ise ev sahibi 87-81 kazanmayı başardı. Bu  hazırlık maçının sonrasında Fransa’ya uçan Avustralya, Antibes şehrindeki 4lü turnuvaya katıldı. Ukrayna ve Filipinler maçlarını rahat kazanan Boomers son çeyreğinde efsane bir performans gösterdiği maçta ev sahibi Fransa’yı da mağlup etmeyi başardı. Bu hazırlık maçlarında öne çıkan isimler kadro analizinde değineceğim Aron Baynes ve David Andersen oldular.

GRUPTA NELER YAPARLAR?
2 Avrupa takımı(Litvanya, Slovenya) karşısında şanslarını pek yüksek bulmasam da Slovenya-Avustralya maçı grup aşamalarının en güzel maçlarından biri olacak gibi gözüküyor. Zayıf Angola ve Kore maçları da Avustralya için kolay lokma olacak gibi gözüküyor. Meksika maçı da kayıpsız atlatılacak bir maç olarak görüldüğü için grup 2.liği için Slovenya ile çekişilecek gibi gözüküyor.
KADRO ANALİZİ
Avustralya kadrosunda Newley, Andersen, Jawai, Broekhoff gibi ligimizde forma giymiş/giyen bir çok isim var. Bunların dışında bu seneki NBA draftında seçilen Exum, Bair ve hali hazırda NBA’de oynayan Baynes ve Dellavedova kadronun önemli isimleri. Ve tabi ki Joe Ingles bu takımın belki de en önemli kozu.

Guard rotasyonuna baktığımızda 1 numarada Cleveland deneyimiyle Dellavedova bir adım öne çıkıyor. Ondan kalan dakikaları ise ilk tur 5.sırada Utah tarafından seçilen Exum kapacak gibi. (Exum’a dikkat çeken oyuncu kısmında değineceğim) 2 numaralı pozisyonda ise Newley ilk tercih olurken arkasında Zaragoza’lı Goulding bekleyecek. Goulding Avustralya’da oynadığı zaman içerisinde sayı makinası sıfatını alan bir oyuncuydu, Zaragoza transferi ona mutlaka ekstra bir motivasyon getirecektir.
 3 numaralı pozisyonda ise Maccabi’li Ingles koçun en güvendiği isim olarak sahada yerini alırken arkasında “Beşiktaş’ın çocuğu” Broekhoff bekleyecek. Broekhoff kadroya seçildiğinde ilk 12ye girmesi şüpheli gözüken bir isim olsa da Ukranya’yla oynanan 2.maç başta olmak üzere bir çok maçta ekstra katkı yaptı. 4 numarada Spurs’lu Baynes rotasyonun isim olarak olmasa da verim olarak en önemli parçası. Oyununu sürekli geliştiren Baynes, sert savunmasının yanına skorer bir kimlik de ekleyerek rakipler için eşleşme sorununu arttırdı. Ondan kalan dakikaları ise NBA yaz liginde 8-5 ortalamasıyla mücadele eten Motum’a kalacak. Motum sürekli kendini geliştiriyor ve yakın zamanda kariyer künyesine NBA eklemesi sürpriz olmaz. Pivot pozisyonu ise Andersen ve Jawai’ye emanet. Jawai hazırlık maçlarında sağlık sorunlarının olumsuz etkilerini atmış gibi gözüktü. Tahminimce grup maçlarında 10-15 dakika arası süre alacak. Andersen ise tecrübesini hala sahaya yansıtabiliyor, bu Avustralya’nın Kore,Meksika ve Angola maçlarında Avustralya’nın işini kolaylaştıracaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder