2 Temmuz 2013 Salı

Murat Özyer Röportajı (Basketdergisi)

Euroleague Women'da son sekize kalan ve TKBL finalisti Galatasaray'da Kadın Basketbol Takımı'nın geleceği hakkında Sarı-kırmızılıların Basketbol Şube Sorumlusu Murat Özyer, Basketdergisi'ne verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu.

 - Gelecek sezon Galatasaray Kadın Takımı’nda ne gibi değişiklikler olacak? 

 Murat Özyer: Kontratlı olan oyuncularımız kalıyor. Bu sezon, geçen sene sakatlığından dolayı faydalanamadığımız Nevriye Yılmaz, milli takımda yine iyi bir şampiyona geçirdi. Bu bizi umutlandırdı. Dolayısıyla Nevriye’ye yeni bir transfer gibi bakıyoruz. Altyapımızdan yetişen Yasemen Saylar ile kontrat yeniledik. Bütün sezon boyunca hem performans hem de profesyonellik açısından çok güzel örnekler sunan Şaziye İvegin ve Şebnem Kimyacıoğlu ile ekonomik konularda aynı noktalara gelemediğimiz için anlaşamadık. Bizle beraber olmalarını çok istedik. Sancho Lyttle ile Alba Torrens’in kontratları sürüyor ve bizimle olacaklar. Sylvia Fowles ve Ann Wauters’ın kontratları bitti. Özellikle Ann Wauters istediğimiz bir oyuncuydu ama teklif ettiğimiz rakamları kabul etmedi. Bu nedenle gitmek durumunda kaldı. Gülşah Gümüşay da kiralık olarak başka bir takımda oynayacak.

 - Yeni transferler konusunda gelişmeler var mı? 

 Murat Özyer: Daha önce Galatasaray forması giyen Esra Şencebe’yle sözleşme imzaladık. Texas A&M Üniversitesi’nden mezun , bu sene WNBA draft’ında 5. sıradan New York Liberty trafından seçilen Kelsey Bone’u renklerimize bağladık. Onun bizle beraber önemli bir çıkış yapıp önümüzdeki senelerde Avrupa’da 5 numara pozisyonuna damga vuracağını düşünüyoruz. Bir yabancı oyuncu daha alacağız. 2 ve 1 numara oynayabilen skorer özellikli bir oyuncu olacak. Buradaki alternatifler şöyle… Dinamo Moskova’lı Kristi Tolliver, şuanda Los Angeles Sparks’ta oynuyor. Geçen sezonu bizimle tamamlayan Lindsay Harding ve yakından tanıdığımız Penny Taylor. Şaziye ve Şebnem’den boşalan 2-3 numaralı pozisyona bir Türk oyuncu alarak transferi tamamlayacağız. Burada önceliğimiz Begüm Dalgalar.

 - Mersin BŞB’den Zellous ile anlaştığınız yönünde bazı dedikodular vardı. İlginiz sürüyor mu? 

 Murat Özyer: Sezon bittikten sonra oyuncunun menajeriyle yaptığımız görüşmede Zellous’ın Euroleague takımında oynamak istediğini söyledi. Biz de oyuncu da önümüzdeki sene beraber çalışmayı istedik, ancak Zellous’ın geçen seneki takımı Mersin BŞB ile anlaşma sağlayamadığımız için başka isimlere yöneldik.

 - Yabancı kontenjanı için eleştirileriniz vardı. Kuralı nasıl değerlendiriyorsunuz? 

 Murat Özyer: Basketbol Federasyonumuz geçen sene belirleyip dağıttığı yönetmeliği değiştirerek 2 artı 1 olarak resmileştirdiği yabancı kuralını yeniden 3 artı 1 olarak devam ettirdi. Buradaki çarpıcı olan şey; yönetmeliklere yazılmış olan kuralın uygulanmadan değişmesi... Şimdiki altın kızlarımızın yetiştiği jenerasyonun şartlarını, sonraki jenerasyonlara sağlayamadık. Basketbolun unsurları olarak bu imkanı bundan sonraki jenerasyona verememiş olduk. Ayrıca ,2013-2014 sezonunda uygulanması kararlaştırılan 2+1 yabancı kuralına göre bizden önceki yönetici arkadaşlarımız Türk oyuncularımızla uzun süreli ve yüksek kontratlar yapmışlar. Basketbol Federasyonumuzun uygulayacağını söylediği ama uygulamadan değiştirdiği kurala göre doğru da yapmışlar. Fakat bugüne geldiğimizde yabancı kuralında 2+1 den , 3+1 ‘e dönülmesi bütçe anlamında basketbol şubemizi oldukça mağdur etti.

 - Yeni yönetmelikte dikkat çeken bir madde de iki devşirmenin aynı anda takımda bulunabilmesi. Bunu nasıl görüyorsunuz? 

 Murat Özyer: Evet, değişen maddede iki devşirme aynı takımda bulunabiliyor. Şu anda bu kuraldan faydalanacak tek takım var. O da Quanitra ve Nevlin’i takımında bulunduran Fenerbahçe. Bu kuralı sezon öncesi toplantıda ben direk olarak başkan Turgay Demirel’e sordum. O toplantıda Ali Özsoy, Jülide Sonat, Ayhan Özgümüş, Murat Tümer’le birlikte kulüp temsilcileri de vardı. Sayın Başkanımız Turgay Demirel bu kuralın kesinlikle olmayacağını ve her takımda sadece 1 tane alt yapılardan yetişme zorunluluğu olmayan (Türk A Milli takımında oynamış devşirme) söyledi. Ben aynı soruyu 2 kez sordum ve yine kesinlikle olmayacağını söyledi. Anlaşılan, sonradan verdiği sözden geri dönmek durumunda kalmış.. Şaşkınlık verici

0 yorum:

Yorum Gönder